warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Angol−magyar pénzügyi szótár
(Online előfizetés 1 év)
Angol−magyar pénzügyi szótár

Angol−magyar pénzügyi szótár

(Online előfizetés 1 év)

Varga Jenő

AZ ANGOL–MAGYAR PÉNZÜGYI SZÓTÁR 80 000 címszót és 100 000 szótári adatot tartalmaz. A szakszótár a pénzügy, bank, tőzsde, számvitel, auditálás, biztosítás, illetve adózás szakterületének szókincsét dolgozza fel. Szakembereknek, fordítóknak, szakmai nyelvvizsgára készülőknek ajánlott. A szótár főszerkesztője Varga Jenő.


Számtalan olyan helyzet adódhat, amikor egy angol pénzügyi kifejezés magyar megfelelőjét kell megtalálni. Előfordulhat, hogy egy tőzsdével kapcsolatos kifejezés, vagy egy számviteli szakszó annyira speciális, hogy a hagyományos szótárakban hiába is keresnéd. Akár vizsgára készülsz, akár a munkádhoz szükséges, hasznos segítséget nyújt számodra a Szotar.net online elérhető Angol–magyar pénzügyi szótára, amely gyors keresést, könnyű navigációt biztosít számodra, mobilappként letöltve pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Angol–magyar pénzügyi szótár nyelvvizsgázóknak, szakembereknek

Az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, azaz a lingua franca, a legtöbbek által használt közvetítő nyelv. Ez lényegében bármelyik területre nézve igaz, az üzleti életre viszont különösen. A versenyszférában angol nyelvtudás nélkül nem lehet labdába rúgni, különösen az internet korában, amikor az országhatárok már nem szabnak korlátot az üzleti kapcsolatoknak. Az üzleti angol megköveteli az üzleti életben gyakran használt gazdasági, pénzügyi kifejezések, szófordulatok pontos ismeretét, amelynek akár fordításoknál, akár prezentációk készítésénél, állásinterjúknál, üzleti konferenciabeszélgetéseknél, hivatalos levelek írásánál vagy ügyfelekkel való tárgyalás során hasznát tudod venni.

Miután az angol a pénzügyi élet nyelve, nem meglepő, hogy számtalan kifejezésbe ütközhetünk, amelynek nem ismerjük a magyar megfelelőjét. Ebben szerepet játszhatott, hogy a hazai pénzügyi kultúrában nem léteztek bizonyos pénzügyi műveletek, illetve a magyar nyelvben szakmai körökben - a fordítás nehézségeit áthidalva - az angol kifejezés nyert teret. Számtalan olyan pénzügyi szakszó van, amelyet a hagyományos szótárakban hiába keresnénk, ezért akár nyelvvizsgára készülsz, akár fordítómunkát végzel, vagy éppen munkád során használod az angol nyelvet, a Szotar.net Angol–magyar pénzügyi szótára komoly segítséget jelenthet számodra.

Miért érdemes a Szotar.net Angol–magyar pénzügyi szótárt választanod?
  • A szótár szerzője elismert szakember, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótár tartalmához, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Az online szótárt felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki az Angol–magyar pénzügyi szótár előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!