warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Európai uniós terminológiai szótár
(Online előfizetés 1 év)
Európai uniós terminológiai szótár

Európai uniós terminológiai szótár

(Online előfizetés 1 év)

Az EURÓPAI UNIÓS TERMINOLÓGIAI SZÓTÁR 23 000 címszót és szakkifejezést, valamint 100 000 szótári adatot tartalmaz. 60 szakterület szókincsét dolgozza fel angol, francia, német és magyar nyelven. Elsősorban szakfordítóknak, tolmácsoknak, jogászoknak, közgazdászoknak ajánlott.


Európai uniós terminológiai szótár

Az európai integráció nemcsak az egyre szorosabbra fonódó gazdasági, politikai együttműködést hozta magával, hanem számos olyan fogalmat, amelynek a magyar megfelelőjét is meg kellett találni. Enélkül ugyanis az uniós elképzelésekről, az új fogalmakról, szakkifejezésekről aligha lehetne magyar nyelven is beszélgetni, vitatkozni, írni, gondolkodni, jogot alkotni. Az Európai uniós terminológiai szótár ezt az igényt fedi le. A kiadvány hasznos segítséget jelenthet szakfordítóknak, tolmácsoknak, jogászoknak, közgazdászoknak. A Szotar.net alkalmazás biztosítja a gyors keresést, könnyű navigációt, mobilappként letöltve pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Új uniós kifejezésekhez EU-szótár

Számtalan új kifejezést hozott magával hazánk európai integrációja. A folyamatosan alakuló uniós terminológiát magyar nyelven is érthetővé kellett tenni, hiszen enélkül aligha lehetne a hazai törvényhozásba beültetni az egyes uniós irányelveket, tájékoztatni az uniós eseményekről, vagy éppen megvitatni a legújabb fejleményeket. EU integrációnk hozományaként épült be szókincsünkbe a direktíva, a főtanácsnok, vagy a hozzáadottérték-adó, hogy csak pár példát említsünk.

A pontatlan definíciók, az ismeretlen fogalmi háttér éppúgy problémát okozhat, mint az, hogy a kifejezés tartalma ugyan ismert, ám a magyar megfelelő pontos kiválasztása már bizonytalanságot okoz. Az uniós terminusok változására is figyelni kell, hiszen egyes megnevezések idejétmúlttá is válhatnak.

Az uniós terminológiai ismeretek kulcsfontosságúak a fordítók, tolmácsok, illetve számos szakterület számára is, hiszen a szakkifejezések pontos tudásának hiánya kellemetlen következményekkel járhat.

Miért érdemes a Szotar.net Európai uniós terminológiai szótárt választanod?
  • A kiadvány szerkesztői elismert szakemberek, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótár tartalmához, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki a Európai uniós terminológiai szótár előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!