warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Környezetvédelmi lexikon
(Online előfizetés 1 év)
Környezetvédelmi lexikon

Környezetvédelmi lexikon

(Online előfizetés 1 év)

A lexikon természetvédelmi alapfogalmakat tartalmaz. Emellett a környezetvédelem számos szakterületének magyarázatát adja. Többek között a biológia, az agrár-környezetvédelem, a földtudományok, a műszaki tudományok (energetika, közlekedés, hidrológia, vízgazdálkodás stb.), a környezetvédelmi ipari technológiák, a környezet-egészségügy, a környezeti nevelés, a környezetpolitika, a környezeti jog, a környezet-gazdaságtan és a környezeti intézmények tárgyköréből merít. Megtalálhatók benne az Európai Unió környezeti programjainak és környezetvédelmi jogrendszerének címszavai is.


Környezetvédelmi Lexikon

A környezet- és természetvédelmi ágazat folyamatosan változik, új környezeti tudományágak születnek, új ismeretek látnak napvilágot, új fogalmak, kulcsszavak terjednek el, új környezetvédelmi egyezmények születnek, új szervezetek, intézmények alakulnak. A fenntarthatóságra törekvés egyre inkább mindennapunk részévé válik, miközben a környezetvédelem a tudomány és a gazdasági élet legkülönbözőbb területeire épül be. A Környezetvédelmi Lexikonban szereplő címszavak hasznos segítséget nyújtanak számodra az eligazodáshoz, akár vizsgára készülsz, akár a mindennapi munkádhoz szükséges, akár csak bővítenéd ismereteidet. A Szotar.net alkalmazás pedig biztosítja a gyors keresést, könnyű navigációt, mobilappként letöltve bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához. A környezet- és természetvédelmi ágazat folyamatosan változik, új környezeti tudományágak születnek, új ismeretek látnak napvilágot, új fogalmak, kulcsszavak terjednek el, új környezetvédelmi egyezmények születnek, új szervezetek, intézmények alakulnak. A fenntarthatóságra törekvés egyre inkább mindennapunk részévé válik, miközben a környezetvédelem a tudomány és a gazdasági élet legkülönbözőbb területeire épül be. A Környezetvédelmi Lexikonban szereplő címszavak hasznos segítséget nyújtanak számodra az eligazodáshoz, akár vizsgára készülsz, akár a mindennapi munkádhoz szükséges, akár csak bővítenéd ismereteidet. A Szotar.net alkalmazás pedig biztosítja a gyors keresést, könnyű navigációt, mobilappként letöltve bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

A mindennapi életben is hasznosítható tudást nyújt a Környezetvédelmi Lexikon

A környezetvédelem átszövi mindennapjainkat. Folyamatosan szembesülünk a klímaváltozás, a globális felmelegedés hatásaival, miközben új ismeretek látnak napvilágot, új, korábban nem használt fogalmakkal találjuk szembe magunkat, új diszciplínák jelennek meg, mint például a környezeti kockázatelemzés, a környezeti teljesítmény mérése, avagy a környezetbiztonság.

A környezettudatosság növeléséhez, a problémák kezeléséhez kulcsfontosságú, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos új szakkifejezésekkel minél szélesebb kör tisztában legyen.

A Környezetvédelmi Lexikon első kiadása 1993-ban jelent meg két kötetben, 12 ezer példányban az Akadémiai Kiadó gondozásában. A kiadvány nyolcezer címszót tartalmazott, amelyeknek megírásában 150 szakember vett részt. A magyar könyvpiacon ez volt az első átfogó jellegű lexikon a környezet- és természetvédelemről. Két év alatt a kötetek valamennyi példányát megvásárolták.

A lexikon első kiadása 8 000 címszót, a 2002-ben megjelent bővített, átdolgozott kiadás 9 600 címszót tartalmaz. A Szotar.net alkalmazásban elérhető online változatban ennél több, 10 000 címszó található.

Miért érdemes a Szotar.net Környezetvédelmi Lexikont választanod?
  • A lexikon szerkesztői elismert szakemberek, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a lexikon tartalmához, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a lexikon előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki a Környezetvédelmi Lexikon előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!