warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Latin online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Latin online szótárcsomag

Latin online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Tegyey Imre

A LATIN–MAGYAR SZÓTÁR 17 000 szócikket és 102 000 szótári adatot tartalmaz. Feldolgozza a latin nyelv alapszókincsét és a klasszikus szerzők szövegeit. Segítséget nyújt fordításhoz, közmondások, szólások értelmezéséhez. 2500 mitológiai, történelmi és földrajzi név, valamint az ókori intézmények és fogalmak tömör magyarázatát adja. A szótár főszerkesztője Tegyey Imre, a Debreceni Egyetem nyugalmazott tanára.

Tegyey Imre

A MAGYAR–LATIN SZÓTÁR 22 100 szócikket és 86 000 szótári adatot tartalmaz. Feldolgozza a latin nyelv alapszókincsét és a klasszikus szerzők szövegeit. Segítséget nyújt fordításhoz, valamint a közmondások és szólások értelmezéséhez. A szótár főszerkesztője Tegyey Imre, a Debreceni Egyetem nyugalmazott tanára.


A számítógépek, a tudomány és a technológia diadalának napjaiban, amikor olyan sok a tanulnivaló és olyan kevés az idő, felvetődhet a kérdés, miért tanulnánk egy holt nyelvet? A kérdést megválaszolhatjuk olyan érvekkel, miszerint szükséges az orvosi vagy a jogi egyetemre, valamint a latin nyelvtudás birtokában egyszerűbb megtanulni spanyolul, olaszul. A latin nyelv elsajátítása ugyanakkor ennél jóval többet nyújt: javítja a szövegértő, szövegelemző és kommunikációs készségeket, fejleszti az intelligenciát. A vizsgára készüléstől kezdve az egyetemi tanulmányokig a Szotar.net latin online szótárcsomagja (Latin-magyar szótár, Magyar-latin szótár) hatékony segítséget jelent a felhasználóknak. A gyors keresés mellett felhasználóbarát felület biztosítja, hogy az igényeket teljes mértékben lefedje. A mobilapp letöltésével pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a két szótár tartalmához.

A Latin–magyar és Magyar–latin online szótár igazodik a felhasználói igényekhez

A latin nyelv tanulása mellett számos érv szerepel, mint például bővíti a műveltségi, történelmi ismereteket, a civilizáció gyökerei jobban megérthetővé válnak. Emellett eredetiben lehet olvasni a világirodalom nagyjait, Catullustól kezdve Horatiuson át Ciceróig, ami az esztétika, filozófia, retorika, jog, vallástörténet alapjaiba is mélyebb betekintést enged.

Az ókori szövegek olvasása, fordítása és elemzése ugyanakkor érdemben fejleszti a szövegértő, elemző képességet, amelynek a későbbiekben komoly hasznát veheted.

A latin nyelv előnye emellett, hogy számos nyelvvel áll rokonságban, ami azt jelenti, hogy könnyebb lesz azok elsajátítása is. Elsősorban a latin nyelvekről van szó, mint az olasz, a spanyol, a francia, amelyek szókincse és nyelvtana hasonló a latinéhoz.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a tudományos kifejezések is az olyan klasszikus nyelvekből erednek, mint a latin és a görög. Ez érthető is, hiszen számos tudomány kialakulása azokra az időkre tehető, amikor minden művelt ember tudott latinul és görögül. Érdekesség, hogy a számítógép szó is a latin computo szóból származik, ami azt jelenti, hogy számolni.

Miért érdemes a Szotar.net latin szótárcsomagot választanod?
  • A szótárak szerzője elismert szakember, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárakhoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki a latin online szótárcsomag előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!