warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Magyar−angol környezetvédelmi értelmező szótár
(Online előfizetés 1 év)
Magyar−angol környezetvédelmi értelmező szótár

Magyar−angol környezetvédelmi értelmező szótár

(Online előfizetés 1 év)

Kovács Terézia

A MAGYAR−ANGOL KÖRNYEZETVÉDELMI SZÓTÁR 5500 szócikket tartalmazó értelmező szótár angol jelentésekkel kiegészítve. Elsősorban a környezetvédelemmel foglalkozó szakembereknek ajánlott, de az értelmezések nem szakemberek számára is segítséget nyújtanak. A szótár főszerkesztője Kovács Terézia.


Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár

Az egész világon, így az Európai Unióban is nagyot lépett előre a környezet- és természetvédelem. Az EU-n belül növekszik a környezet és a társadalom közötti kölcsönhatások feltárásának és helyes irányba való terelésének igénye. Mivel a dokumentumok és a szakmai közlemények elsősorban angol nyelven jelennek meg, fontos, hogy az egyes szakkifejezések magyar megfelelőjét pontosan használják a szakmában dolgozók. A Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár ezt az igényt kívánja lefedni. A kiadvány hasznos segítséget jelenthet a szakemberek, fordítók, szakmai nyelvvizsgára készülők számára. A Szotar.net alkalmazás biztosítja a gyors keresést, könnyű navigációt, mobilappként letöltve pedig bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár - bárhol, bármikor

A nemzetközi, így az uniós környezetvédelmi dokumentumok és szakmai közlemények elsősorban angol nyelven jelennek meg. Alapvető, hogy azok a szakemberek, akik részt vesznek a nemzetközi környezettudományi együttműködésekben, pontosan ismerjék a szakkifejezések jelentését.

A Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár éppen ezért hiánypótló kiadványnak számít, és egyúttal jól kiegészíti az Akadémiai Kiadó gondozásában 2002-ben megjelent Környezet- és természetvédelmi lexikont, illetve online kiadását, a Szotar.net alkalmazásban elérhető Környezetvédelmi Lexikont.

A lexikon a környezetvédelem számos szakszavának magyarázatát adja. Többek között a biológia, az agrár-környezetvédelem, a földtudományok, a műszaki tudományok (energetika, közlekedés, hidrológia, vízgazdálkodás stb.), a környezetvédelmi ipari technológiák, a környezet-egészségügy, a környezeti nevelés, a környezetpolitika, a környezeti jog, a környezet-gazdaságtan és a környezeti intézmények tárgyköréből merít. Megtalálhatók benne az Európai Unió környezeti programjainak és környezetvédelmi jogrendszerének címszavai is.

Miért érdemes a Szotar.net Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótárt választanod?
  • A szótár főszerkesztője elismert szakember, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótár tartalmához, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki a Magyar-angol környezetvédelmi értelmező szótár előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!