warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Olasz online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Olasz online szótárcsomag

Olasz online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Juhász Zsuzsanna, Koltay-Kastner Jenő

A MAGYAR–OLASZ SZÓTÁR 72 000 szócikket és 671 000 szótári adatot tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár Koltay-Kastner Jenő munkásságán alapul. Főszerkesztője Juhász Zsuzsanna szótáríró.

Herczeg Gyula, Juhász Zsuzsanna

Az OLASZ–MAGYAR SZÓTÁR 50 000 szócikket és 576 000 szótári adatot tartalmaz. A szótár feldolgozza a köznyelvet és 50 szakterület szókincsét. A szótár elsősorban az aktív nyelvhasználatot segíti elő példákkal, kifejezésekkel, állandósult szókapcsolatokkal, szólásokkal, közmondásokkal. Hozzájárul a nyelv magas szintű elsajátításához. A szótár anyaga Herczeg Gyula munkásságán alapul, főszerkesztője Juhász Zsuzsanna szótáríró.


A nyelvvizsgára készülők, fordítók, nyelvtanárok igényei számottevően átalakultak az elmúlt időszakban. Az ismeretlen szavak, kifejezések gyors kikeresése mellett fontossá vált, hogy bármikor, bárhonnan hozzáférhessenek egy szótár tartalmához. A szotar.net olasz online szótár igazodik a felhasználói igényekhez, kényelmi funkciói révén pedig hatékonyabbá válik a nyelvtanulás.

Olasz-magyar online szótár tanuláshoz, munkához

Az olasz a negyedik legnépszerűbb nyelv, ha nyelvtanulásra kerül sor, ami nem is meglepő. Az olaszt nevezték már a történelem, a művészet, a gasztronómia, a kultúra és persze a szerelem nyelvének is. A legtöbben azért kezdenek el olaszul tanulni, mert be szeretnék járni az országot, ami valljuk be, érhető is. (És mint tudjuk, minden út Rómába vezet.) Toszkána lankás dombjaitól a velencei csatornákon és Cinque Terre páratlan tengerparti városain át Szicíliáig, Olaszország tele van mámorítóan gyönyörű tájakkal, ami talán megmagyarázza, hogy az olaszok miért töltik a szabadságukat szívesebben belföldön.

Az ország kiugróan sok; 55 Unesco világörökségi helyszínt mondhat magáénak, mely listán műemlékek, régészeti lelőhelyek, történelmi villák és kúriák, városok és szigetek szerepelnek. Az olasz nyelv birtokában pedig minden bizonnyal mélyebb betekintést nyerhetsz a kultúrába, az életmódba, a gasztronómiába, vagy annak csak egy szegletébe, legyen szó például borokról vagy olívaolajról.

Akár nyelvvizsgára készülsz, akár fordítómunkát végzel, vagy éppen a munkád során használod az olasz nyelvet, a szotar.net olasz online szótárcsomagjával hatékonyabban tudod eltölteni az idődet.

Miért érdemes a szotar.net olasz szótárcsomagot választanod?
  • A szótárak szerzői elismert nyelvészek, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárakhoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát - külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android rendszerre, és használd ki az olasz online szótárcsomag előnyeit! Ha még több érdekességre, tudásra vágysz, nézz szét a szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!