warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Orosz online szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Orosz online szótárcsomag

Orosz online szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Uzonyi Pál, Gáldi László

A MAGYAR–OROSZ SZÓTÁR 56 000 szócikket és 569 000 szótári adatot tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár Gáldi László szótárírói munkásságának alapján készült, a főszerkesztője Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.

Uzonyi Pál, Gáldi László

Az OROSZ–MAGYAR SZÓTÁR 50 000 szócikket és 425 000 szótári adatot tartalmaz. Közép- és felsőfokú nyelvvizsgára készülőknek, fordítóknak, nyelvtanároknak a nyelv magas szintű megismeréséhez és használatához ajánlott. A szótár Gáldi László szótárírói munkásságának alapján készült, a főszerkesztője Uzonyi Pál nyelvész, az ELTE nyugalmazott professzora.


Az orosz irodalmat csak akkor olvastad igazán, ha oroszul olvastad – mondják. Az orosz klasszikusoknak ugyan létezik néhány csodálatos fordítása, de az orosz nyelv hangulatát nem könnyű átültetni más nyelvekre. Az orosz nyelv elsajátítása nemcsak azért hasznos, mert a világ hetedik legtöbbet beszélt nyelvéről van szó, amely nyolc országban hivatalos nyelv, de az egész Kaukázusban, Közép-Ázsiában is erőteljes a jelenléte. Az orosz nyelv tanulását, fordítását megkönnyíti a szotar.net felhasználói igényeknek megfelelően összeállított orosz online szótárcsomagja. A magyar–orosz és orosz–magyar szótár gyors keresést, könnyű navigációt biztosít számodra, mobilappként letöltve bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Az orosz–magyar online szótárt mindig eléred!

A cirill ábécé – amelynek létrehozását a hagyományok Szent Cirillnek és Szent Metódnak tulajdonítják – elsőre ugyan ijesztőnek tűnhet, ám aki legyőzi ezt az akadályt, az orosz nyelv elsajátítását már korántsem gondolja olyan nehéznek, mint a kezdeteknél.

Kétségtelen, hogy az orosz nyelv megtanulásához komoly motivációra van szükségünk, ami az orosz kultúra, irodalom megismerése éppúgy lehet, mint munkahelyváltás, netán szakfordítás vagy tolmácsolás irányába történő elmozdulás.

Tolsztojt, Csehovot vagy éppen Dosztojevszkijt anyanyelvén olvasni csábító, ám az ország gazdag kultúráját, történelmét, gasztronómiáját is mélyrehatóbban tanulmányozhatjuk ezáltal.

Érdekesség, hogy az orosz nyelv nyelvjárási tagoltsága az ország hatalmas kiterjedéséhez képest meglehetősen csekély – az irodalmi nyelv a Moszkva környéki középorosz nyelvjárásokra épül –, így nem kell attól tartanunk, hogy az ország két különböző szegletében értetlenkedve néznének ránk. Az orosz nyelv elsajátításával ugyanakkor nem csupán Oroszországban boldogulhatunk, hiszen Kazahsztántól Mongólián át a balti országokig egyaránt megértenek bennünket. Emellett megadja számunkra azt az alapot, amivel a többi szláv nyelv is könnyebben megtanulható. Ha pedig az az álmunk, hogy asztronauták legyünk, akkor jól jön a tudás: az orosz nyelv ugyanis a Nemzetközi Űrállomás egyik hivatalos nyelve.

Miért érdemes a szotar.net orosz szótárcsomagot választanod?
  • Hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • A szótárak szerzői elismert nyelvészek.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárakhoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, görgetés a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android rendszerre, és használd ki az orosz online szótárcsomag előnyeit! Ha még több érdekességre, tudásra vágysz, nézz szét a szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!