warning
Maradjon belépve
Elfelejtett jelszó
FiókomSzótáraimTermékaktiválás
Kijelentkezés
Svéd szótárcsomag
(Online előfizetés 1 év)
Svéd szótárcsomag

Svéd szótárcsomag

(Online előfizetés 1 év)

A csomag tartalma

Kiefer Ferenc

A MAGYAR–SVÉD SZÓTÁR 37 000 szócikket, 13 000 szókapcsolatot és kifejezést, valamint 100 000 szótári adatot tartalmaz. Elsősorban a köznyelv és az irodalom szókincsét dolgozza fel. A szótár főszerkesztője, Kiefer Ferenc, az MTA Nyelvtudományi Intézetének egykori igazgatója.

Mádl Péter

A SVÉD–MAGYAR SZÓTÁR 35 000 szócikket és 90 000 szótári adatot tartalmaz. Elsősorban a köznyelv és az irodalom szókincsét dolgozza fel. Tartalmazza a kiejtési, elválasztási, ragozási információkat és a helyesírási variánsokat. A szótárhoz tartozó egyedülálló tematikus szógyűjtemény a szóanyag tartalmi csoportosítását is tartalmazza a hagyományos ábécérendes és a címszavankénti keresési lehetőség mellett. A szinonimákra is lehet keresni. A mű eleve digitálisnak született, és a számítógépes szerkesztőrendszer minden előnyével készült. A szótárat az ELTE Szótári Munkacsoportja készítette. A szótár főszerkesztője, Mádl Péter az ELTE Skandinavisztika Tanszékének vezetője.


Azt mondják, aki már tanult angolul vagy németül, annak a svéd könnyedén megy. A nyelvtan összetettsége valahol az angol és a német között helyezkedik el, a kiejtés ugyanakkor tartogathat kihívásokat, mivel sokféle szabály van. Európa ötödik legnagyobb országának nyelvét elsajátítva ugyanakkor meglesz az az előnyöd, hogy a dán, illetve norvég nyelvet is megérted, és egyúttal Finnország egyik hivatalos nyelvét is beszéled. A svéd nyelv tanulását, fordítását megkönnyíti a Szotar.net felhasználói igényeknek megfelelően összeállított online szótára. A svéd-magyar szótár gyors keresést, könnyű navigációt biztosít számodra, mobilappként letöltve bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz a tartalmához.

Svéd–magyar online szótár tanuláshoz, munkához

Miért is tanulnánk svédül? Ha egy praktikus szempontot kellene mondani, akkor alighanem az lenne az első, hogy egy könnyen elsajátítható nyelvről van szó. Az angol nyelv ismeretében nem tűnik olyan nehéznek, a nyelvtana és szókészlete rokonságot mutat, logikája igen hasonló, ami érthető is, hiszen mindkettő a germán nyelvekhez tartozik.

A svéd nyelv mellett szól, hogy egyfajta kulcsot kapsz a kezedbe az összes skandináv nyelvhez. A skandináv nyelvek közül a svéd a legelterjedtebb, közel 12 millióan beszélik, elsősorban Svédországban és Finnországban. A svéd nyelvtanulás szépsége abban rejlik, hogy megnyitja a kaput a többi skandináv nyelv felé is. A svéd, a dán és a norvég nyelv között nincs nagy eltérés, így különösebb nehézség nélkül elboldogulhatsz a másik két országban is.

Svédország természeti szépségeit nem kell kiemelni, a legélhetőbb országok listájának élén pedig szinte bérelt helye van. Ha esetleg úgy döntenél, ott tanulsz tovább, vagy munkalehetőséget keresel az országban, a svéd nyelvtudás komoly előnyt jelent.

A svéd filmek, könyvek hazánkban is egyre népszerűbbek, ám mégis más eredeti nyelven belekóstolni a kultúrába, vagy a svéd sportéletet közelebbről tanulmányozni – mondjuk egy hokimeccsen.

A svéd nyelv elsajátítása ráadásul azt is jelenti, hogy legközelebb az IKEA-ba betérve nem állsz értetlenül a bútorok elnevezése előtt. Egyszerűen világossá válik számodra, hogy a könyvespolcokat és tárolóegységeket milyen svéd helyekről nevezik el, vagy a függönykarnisok elnevezése milyen geometriai kifejezéseket takar.

Akár nyelvvizsgára készülsz, akár fordítómunkát végzel, vagy éppen munkád során használod a nyelvet, a Szotar.net svéd online szótárával hatékonyabban tudod eltölteni az idődet.

Akár nyelvvizsgára készülsz, akár fordítómunkát végzel, vagy éppen munkád során használod a holland nyelvet, a szotar.net holland online szótárcsomagjával hatékonyabban tudod eltölteni az idődet.

Miért érdemes a Szotar.net svéd szótárt választanod?
  • A szótár szerzője elismert nyelvész, és hazánk legnagyobb szótárkiadójának adatbázisát tartod a kezedben.
  • Bárhol és bármikor hozzáférsz a szótárhoz, használj asztali gépet, okostelefont, tabletet vagy akár a céges IP-tartományát – külön felhasználói bejelentkezés nélkül.
  • Felhasználóbarát, könnyen átlátható szócikkek, webre optimalizált megjelenítés jellemzi.
  • Kényelmi funkciók: gyorskeresés, lapozás a szótár előző vagy következő szócikkeire, kedvenc szócikkek és előzmények mentése.

Töltsd le iOS vagy Android és használd ki a svéd online szótár előnyeit! Ha még több érdekességre, ismeretre vágysz, nézz szét a Szotar.net blogján!

Online szótáraink 1 éves előfizetési konstrukcióban vásárolhatóak meg.

Vásárláshoz kérjük, kattints a termék mellett az Előfizetek gombra! Ekkor átirányítunk az Akadémiai Kiadó webáruházába, ahol a megvásárolni kívánt előfizetést online, bankkártyával vagy PayPal-fiókon keresztül tudod kifizetni. Az áruházban többféle előfizetés is kosárba tehető, de egyféle előfizetésből egyszerre csak egy vásárolható.
Amennyiben nincs lehetőséged bankkártyás vásárlásra, és átutalással szeretnél fizetni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az ak@akademiai.hu email-címen!

A vásárlás után az előfizetést aktiválni szükséges a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában. Aktiválási útmutatónkat itt találod.

Sikeres tranzakció után pár percen belül automatikus e-mail-üzenetben igazoljuk vissza a vásárlást. Az e-mail tartalmazza a vásárlás részleteit, az aktiváláshoz szükséges kódot, valamint egy aktiválási útmutatót. Az 1 éves előfizetési időszak a kód aktiválásakor indul.

Meglévő előfizetés esetén a lejárat előtt 30 nappal e-mailben emlékeztetőt küldünk, melyben jelezzük, hogy az újabb 1 éves előfizetést a Szótáraim menüpontban a termékek neve mellett található MEGHOSSZABBÍTOM linkre kattintva tudod megvásárolni a fent ismertetett módon.
Ha a folyamatban lévő előfizetés lejárata előtti 30 napban aktiválsz új kódot, az 1 év az eredeti lejárathoz adódik hozzá, így nem történik időszakvesztés.

Előfizetéseid státuszait és lejárati idejüket a Szótáraim menüpontban tudod megtekinteni.

Nyomtatott szótárainkhoz tartozó ajándék hozzáférések

Egyes nyomtatott szótárainkhoz ajándék kódokat adunk, melyek 3 hónapos csomag- vagy 24 hónapos egyedi szótárhozzáférést biztosítanak az adott nyelven. Ezeket a kódokat regisztráció és/vagy belépés után szintén a www.szotar.net oldal Termékaktiválás menüpontjában lehet érvényesíteni. A 24 hónapos egyedi szótárhozzáférés első három hónapjában a hozzá tartozó nyelvi csomag is kipróbálható.

Például, ha vásárolsz egy nyomtatott példányt A magyar helyesírás szabályaiból, a könyvben található kóddal 24 hónapos hozzáférést tudsz aktiválni a mű online kiadásához, és az első három hónapban a teljes Magyar szótárcsomaghoz is hozzáférsz.
A 3 hónapos csomaghozzáférés lejárata előtt is küldünk emlékeztetőt, de természetesen amennyiben nem hosszabbítod meg a csomagelőfizetést, a következő 21 hónapban A magyar helyesírás szabályaihoz továbbra is hozzáférsz. A 24 hónapos időszak után azonban már csak a teljes nyelvi csomagra van lehetőség a hozzáférést meghosszabbítani.

Ha kérdésed van az előfizetéssel kapcsolatban, kérjük, írj az ak@akademiai.hu címre!